FOTOJOOGAA

MIELELLE

Vaikuttava kuva -valokuvaamisen verkkokurssi alkaa 17.11.2017

3.11.2017

Valokuvan ottamishetki on läsnäolon hetki. Läsnäolo välittyy katsojalle aistien kautta: vaikuttava valokuva voi parhaimmillaan näkyä, kuulua, tuntua, maistua ja tuoksua. Vaikuttavan valokuvan ottamisessa voi kehittyä syventämällä itsetuntemusta ja havaintokykyä sekä hallitsemalla valokuvauksen tekniikkaa.

 

Mietitkö koskaan, miksi joku kuva vaikuttaa sinuun vahvasti?

Etsitkö keinoa löytää itsestäsi luovuutta?

Voiko tunteita ja valokuvaamista yhdistää?

 

Vaikuttava kuva -verkkokurssi vie kuvaajan tunnekuvamatkalle

 

Kurssilla opitaan tunnistamaan omia tunnetiloja itse otetun valokuvan kautta. Jokainen valokuva sisältää oman tarinansa. Tarina muodostuu pienistä yksityiskohdista ja niiden havaitsemisesta: kurssi kehittää omaa herkkyyttä kiinnittää huomiota niihin asioihin, jotka kuvaan tallennettuna välittävät tarinan ja tunteen.

 

Mitä on luvassa

 

Vaikuttava kuva -verkkokurssi alkaa 17.11.2017 ja kestää viisi viikkoa.

Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa.​

 

Jokaisella viikolla on oma teema. ​Keskeistä kullakin viikolla on kuvaustehtävät, joiden tuloksia voi halutessaan jakaa omien pohdintojen kera keskusteluryhmään. Tavoitteena ei ole vain suorittaa annettua tehtävää, vaan myös analysoida otettua ja valittua kuvaa. Opimme katsomalla toisten kuvia ja kuulemalla toisten näkökulmia omiin kuviimme.

 

Viikkoteemat

 

1. Fokus - Minä kuvassa ja kuvaajana

2. Valo - Näkyväksi tuleminen

3. Tarina - Herkkyys nähdä ja välittää tarina

4. Rajaus - Mikä on riittävästi?

5. Jälkikäsittely - Palautuminen ja läpikäynti

 

 

Kuva: Anne Toivonen 

 

Kenelle

 

Kurssi sopii jokaiselle, jota valokuvaus ja omien tunteiden tutkiminen kiinnostaa. Halutessasi voit työstää kurssin avulla ajankohtaista, tunteita herättävää haastetta mutta myös antaa tilaa ilolle ja leikille. Voit myös houkutella suojakuorien alta esiin jotain sinne haudattua tunnetta.


Tavoitteena on uskaltaa välittää oma näkemyksesi. Pääset lähemmäksi omaa tunnistettavaa tyyliäsi ja ilmaisuasi, riippumatta vallitsevista suuntauksista tai säännöistä. Kuvistasi tulee vaikuttavampia ja kuvaajana tunnet itsesi paremmin.


Kalustoksi kurssin suorittamiseen käy mikä tahansa kuvausväline kamerapuhelimen ja järjestelmäkameran väliltä. Kamerasi peruskäyttö sinulla tulee olla hallussa ja olet kiinnostunut kehittymään harrastuksessasi myös ilmaisullisesti. Meistä kurssin vetäjistä toinen kuvaa järjestelmäkameralla ja toinen kännykkäkameralla.

 

Lähtötasostasi riippumatta kurssi kehittää sinua valokuvaajana, sillä harjaannut entistä paremmin näkemään ja tallentamaan kuvauskohteesi tunnelman. Oli kohteesi mikä tahansa: luonto, ihminen, kaupunkimaisema tai vaikka rallitapahtuma.​

 

 

 

Lue lisää täältä, tervetuloa mukaan tunnekuvamatkalle!

 

---

Fotojoogan löydät myös

Facebookista: Fotojoogaa mielelle

Pinterestistä: @fotojoogaa

Instagramista: @fotojoogaa, #fotojoogaamielelle, #vaikuttavakuva #fotojooga

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Viimeisimmät
Please reload

Etsi aiheittain
Please reload

Seuraa meitä
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

© 2017-2020 by Fotojoogaa mielelle