Vaikuttava valokuvaus palautumisen välineenä ja itsetuntemuksen lisääjänä

Fotojoogaa mielelle

-valokuvauksen verkkokurssi

Kiinnostuitko?

 

Jätä yhteystietosi sivun alareunan lomakkeella, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon seuraavasta toteutusajankohdasta. 

eugene-chystiakov-1naYFuwEhDU-unsplash_e

Oletko kiinnostunut löytämään valokuvaamisen avulla uusia voimavaroja sekä syvempää ymmärrystä itsestäsi?

 
Kaipaatko lempeästi liikuttavaa harrastusta tukemaan palautumistasi? 
Etsitkö uskallusta tuoda esiin luovuuttasi, välinettä ilmaisulle?
Mietitkö koskaan, miksi joku kuva vaikuttaa sinuun vahvasti ja haluaisit omiin kuviisi samanlaista vaikuttavuutta? 

Fotojoogaa mielelle -valokuvauksen verkkokurssilla otetaan vaikuttavia valokuvia. Kurssi vie sinut tunnekuvamatkalle ja ohjaa tilanteiden ja omien tunteiden tulkintaan valokuvan kautta. Kurssi kehittää herkkyyttäsi kiinnittää huomiota ympäristöösi, omiin tuntemuksiisi sekä näyttää valokuvan ilmaisullisia mahdollisuuksia. Muutamme mielikuvia vaikuttaviksi ja voimauttaviksi tunnekuviksi. 

Kurssi sopii sinulle, mikäli haluat

 • oppia itsestäsi uutta, löytää piilossa olevia tunteita, aitoa itseä, luovuutta ja voimavaroja,

 • huomata, kuinka levollisuudella ja leikillä on oma tärkeä tilansa sinunkin elämässäsi,

 • löytää harrastuksen, joka tukee palautumistasi päivittäisestä kuormituksesta tai uupumuksesta

 • houkutella tarinan ja viestin esiin itsestäsi omien, vaikuttavien valokuviesi kautta,

 • saada uutta inspiraatiota valokuvaamiseen.

Kalustoksi kurssin suorittamiseen käy mikä tahansa kuvausväline: kamerapuhelin, pokkari tai järjestelmäkamera

Riittää että hallitset kamerasi peruskäytön, olet kiinnostunut kehittymään harrastuksessasi ilmaisullisesti ja tutustumaan itseesi valokuvaamisen ja valokuvien kautta. Lähtötasostasi riippumatta kurssi kehittää sinua myös valokuvaajana, sillä itsetuntemuksen lisääntyessä kehittyy myös kykysi havaita mielenkiintoisia ja olennaisia asioita ympärilläsi. 

Fotojoogaa mielelle.png

Lämpimästi tervetuloa mukaan vaikuttavan kuvan etsintämatkalle!

Fotojoogaa mielelle -verkkokurssi

kesto 6 + 1 viikkoa, hinta 98€

 

Tule mukaan tunnekuvamatkalle:

vaikuttavia kuvaustehtäviä, ajatuksia herättävää materiaalia,

uusia näkökulmia, kuvien jakamista ja keskustelua kuvista.

Jätä yhteystietosi sivun alareunan lomakkeella, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon seuraavasta toteutusajankohdasta.

 

HUOM! Osallistujamäärä on rajoitettu, jotta varmistamme ryhmän intiimiyden ja luottamuksellisen ilmapiirin. Kaikki tulevat nähdyksi ja kuulluksi omien kuviensa kautta.  

Oletko osallistunut kurssille aiemmin ja haluat tulla matkalle uudestaan, tutkimaan mitä muutosta on tapahtunut omassa elämässäsi?

Ota yhteyttä, alumneille on aina varattu muutama paikka. 

Vaikuttava valokuva

 

Fotojoogaa mielelle -kurssilla opit hyödyntämään valokuvaamista itseilmaisun, palautumisen ja haasteiden käsittelyn välineenä.

Valokuva voi toimia näkökulmien ja uskomusten avaajana, kun kuvaan on tallentunut jotain yllättävää. Onnistuneimmat valokuvat ovat niin vaikuttavia, että ne herättävät ajatuksia, tunteita ja tuntemuksia ilman selittäviä ja tulkintaa ohjaavia sanoja. 

Fotojooga-sanaan kiteytyi ajatus ja kokemus valokuvaamisen vaikutuksesta niin mieleen kuin kehoon. Fotojoogalla ei ole yhteyttä joogaan muutoin kuin vaikutuksiltaan - valokuvaus voi olla niin aktivoivaa kuin rauhoittavaa mielen jumppaa.

 

Kurssilla etsimme itsestämme luovuutta, uskallusta, itsenä ja kuvaajana näkyväksi tulemista. Huomaat kuinka voit irrottautua päässä pörräävistä ajatuksista keskittymällä tavoitteellisesti tehtävään tai vaihtoehtoisesti heittäytymällä luvan kanssa leikkiin. 

 • Kurssi kehittää herkkyyttäsi kiinnittää huomiota ilmaisullisiin asioihin, jotka kuvaan tallennettuna välittävät tunteen sekä herättävät henkiin tarinan - omasi tai kuvaamasi kohteen.

 • Opit tuntemaan itsesi paremmin, ja kuvistasi tulee merkityksellisempiä niin itsellesi kuvaajana kuin katsojallekin. Vaikuttavia kuvia.

 • Pääset lähemmäs omaa tunnistettavaa tyyliäsi ja ilmaisuasi, riippumatta vallitsevista suuntauksista tai säännöistä. 

 • Kurssilla pyrimme tunnistamaan ja joskus jopa muuttamaan omia tunnetiloja itse otetun valokuvan kautta. Toisaalta siirrämme huomion pois liiallisesta itseen tai omiin tuntemuksiin keskittymisestä keskittymällä sen sijaan kuvaan, kuvan kohteeseen ja kuvaamiseen.

 

Viikkoteemat ja aikataulu

Fotojoogaa mielelle -verkkokurssi kestää 6 + 1 viikkoa.

Kurssisivusto on auki n. kuukauden kurssin päättymisen jälkeen, joten voit halutessasi edetä kurssilla omaan tahtiisi.​ Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa. 

Jokaisella viikolla on oma teemansa. Viikkoteemaan liittyvien materiaalien ja tehtävien avulla lähestymme valokuvaamista monipuolisena, myös terapeuttisena ja läsnäolotaitoja lisäävänä ilmaisumuotona ja harrastuksena, ei teknisenä suorittamisena.  

Keskeistä kullakin viikolla on kuvaustehtävät, joiden tulokset voit halutessasi jakaa omien pohdintojesi kera keskusteluryhmään. Tavoitteena ei ole vain suorittaa annettua tehtävää, vaan kuvata harkiten, tunnustellen ja myös havainnoida kuvaa - ottaa vaikuttavia kuvia.

 

Kurssilla syntyvät kuvat ovat henkilökohtaisia, mutta kuvien jakaminen on osa prosessia: opimme katsomalla toisten kuvia ja kuulemalla toisten näkökulmia omiin kuviimme. Yhdessä voimme lempeästi ja arvottamatta tarkastella ilmaisua, kuvan välittämää viestiä ja vaikuttavuutta. 

Sisältö ja viikkoteemat

 

Ennakkomateriaali:

- tunteiden nimeäminen ja tunnistaminen kehossa ja mielessä

- kuva-aarteen metsästys

- orientoituminen kurssin sisältöön ja etenemiseen
 

 1. Fokus - Minä kuvassa ja kuvaajana
  - pysähtyminen ja irtautuminen: oma kuva, itsen näkeminen kuvassa
  - minä kuvaajana
   

 2. Valo ja varjo - Uskallus, näkyväksi tuleminen
  - varjoja ei tarvitse pelätä
  - valo ja varjo kuvassa
   

 3. Suojakuoret ja oma soundi
  - suojakuoriin tutustuminen
  - tunnista ja vapauta oma soundi suojakuorten takana
   

 4. Tarina - Herkkyys tunnistaa ja välittää tarina
  - kyky nähdä ja kokea, luovuus
  - oma tarina valokuvassa
  - kuinka tarina tarttuu kuvaan
   
 5. Rajaus - Mikä on riittävästi?
  - karsiminen, riittävyys
  - hyvät ja huonot jaksamisen rajat​
  - sommittelu ja rajaaminen kuvassa
   

 6. Jälkikäsittely - Palautuminen
  - stressi, ylikuormittumisen merkit
  - valokuvaaminen stressistä palautumisen välineenä
  - jälkikäsittelyleikki

Bonusviikko:
- pienet päättäjäiset ja tästä eteenpäin

- oma elementti

- vaikuttavin kuva

 

Uusi aineisto ilmestyy kurssisivustolle aina torstaisin. Ei sähköpostipommitusta.

 1. Luettavaa materiaalia, videoita, äänitteitä - voit valita mihin mieluiten paneudut. Viikkomateriaalin käyt lävitse 15-30 minuutissa, käsiteltyjen asioiden pohdintaan ja kuvaustehtäviin käytät haluamasi ja tarvitsemasi ajan.
   
 2. Viikkotehtävät
  1-2 ohjattua kuvaustehtävää viikon teemaan perustuen: valitset oman tunteesi ja voimavarojesi mukaan lähestymistavan sekä intensiteetin jolla niihin paneudut.
  Lisäksi muutamia ehdotuksia kuvattavaksi omaan elämänmatka-albumiisi
   

 3. Mahdollisuus tehtäväkuvien jakamiseen ja keskusteluun kurssin omassa Facebook-ryhmässä. 

 

Fotojoogaa mielelle -verkkokurssin käytyäsi katsot ympäröivää maailmaa ja itseäsi hiukan uudella tavalla.

Tuleeko valokuvaamisesta sinun voimauttava harrastuksesi, vai onko se jo sitä? Onko luovuutesi tuloksia esillä, vai piilossa "piirongin laatikossa"?​

Osallistumistodistus_Kaino Valo.jpg

Osallistumistodistus


Saat halutessasi kurssista osallistumistodistuksen esimerkiksi liitettäväksi vapaaehtoiseksi opintosuoritukseksi muihin opintoihisi Aiempien kurssien osallistujat hyödyntäneet kurssin osaksi esim. valokuvaterapian menetelmäohjaajan erikoistumisopintojen vapaaehtoisia opintoja. 

@Fotojooga_Tunne ja tallenna tilanne_mie

Kurssikuvagalleria

Galleriassa otteita kuvasadosta kurssilaisten tunnekuvamatkojen varrelta. 

Palautetta aikaisemmilta kursseilta

 

Kiitos ihanat kurssilaiset palautteestanne, spontaanista ja kyselyn kautta saadusta! Kuvat ja tarinat ovat jääneet mieleeni, ryhmän sivulla kuulumisia on ollut mukava seurata. Osan kanssa on ollut ilo jatkaa työskentelyä kurssin jälkeenkin. - Tuula
 

”Haluan suositella tätä kurssia! Oli ihana kurssi ja hämmästytti, miten monitasoinen; omat valokuvat tosiaan alkoivat puhutella ja näyttää pintaa syvempiä asioita itselle. Iso etu itselleni oli se, ettei tarvinnut mitään erityistä valmistautumista ja välineitä inspiraation hetken tullen, vain minä ja kännykkäkamerani. Fb-ryhmä tuki juuri sopivasti itsetuntemusmatkaa, sen kautta sain kokea yhteisöllisyyttä ja kuvien ja niistä avautuvien ”löydösten” jakamista juuri itselle sopivassa määrin.”

"Kiitos mielenkiintoisesta kurssista, joka oli ainutlaatuinen. Tehtävät olivat ihania ja antoisia. Kurssista jäi iloinen ja voimaannuttava olo."

 

"Kurssi tuli minua vastaan juuri sopivaan aikaan. Valokuvamatka oli vaikuttavampi kuin olisin osannut odottaa, ja kulki näinä stressaavina aikoina rauhoittavana elementtinä rinnallani. Kiitos kaikille ajatuksia herättävistä kuvista ja Tuulalle tästä kurssista ❤️"

 

"Kiitos hienosti toteutetusta kurssista! Sain tästä antoisasta kurssista myös vapaaehtoisen opintosuorituksen valokuvaterapian erikoistumisopintoihini." 

"Olen osallistunut pariinkin kertaan aikaisemmin Fotojoogaa -kurssille ja oppinut valokuvaamiseen liittyen asioita, joita en ole oppinut missään muualla. Nyt oli aika osallistua tähän taas uudestaan." 

 

"Itse olen saanut aika paljon ideoita ja ajateltavaa ja kiitän jo tässä vaiheessa siitä. Hienoja oivalluksia ja upeita kuvia ❤️"

 

"Jotain tästä fotoretkestä viriää. Kiitokset kaikille kuvia ja ajatuksia jakaneille! Kiitos Tuula lempeästä, oivaltavasta läsnäolostasi virtuaaliretkellä."

 

"Opin paljon uutta kuvaamisesta, kuvien muokkaamisesta sekä itsestäni."

 

"Lämmin kiitos Tuula kurssista, joka antanut uusia lähtökohtia oman itsen ja elämän tutkiskeluun."

 

"Kiitos hyvin valmistellusta ja inspiroivasta kurssista. Tämä matka on ollut hieno ja syventänyt lisää käsitystä itsestä."

 

"Kiitos ihanasta ja erilaisesta kurssista! Oli kiva, kun olit yhdistänyt tähän kurssiin kaksi minulle tärkeää asiaa: kuvaamisen ja itsetutkiskelun 😊"

 

"VALMIS! Paljon on opittu uutta ja paljon tullaan oppimaan lisää 😊 Kiitos Tuula ihanasta kurssista! ❤️"

"Avasi uudella tavalla uutta itsestä! Kurssi ja tehtävät toivat valoon asioita, joita ei analyyttinen mieli ole vielä ajatuksiksi ja oivalluksiksi jalostanut."

"Auttoi näkemään monia asioita uusin silmin. Opin monta juttua valokuvaamisesta. Antoi ajattelemisen ja miettimisen aiheita, joita saa pohtia vielä pitkään tämän kurssin jälkeenkin."

"Opin lempeästä ohjaustavastasi johtuen kuuntelemaan itseäni enemmän ja huomasin, miten lyhyessäkin ajassa ymmärsin syvemmin, miksi just nyt tuntuu hyvältä elää ja olla pois humusta." 

 

"Löysin uuden ulottuvuuden kuvaamiseen. Lisäksi uusia voimavaroja elämän matkaani."

 

"Kurssi auttoi työstämään omia tunteita, kuuntelemaan omaa ääntä ja löytämään paremmin yhteyden itseeni, olemaan lempeämpi ja armollisempi itselle. Löysin tätä kautta uskalluksen pitkään kyteneeseen haaveeseen eli valokuvaukseen. Opin tällä kurssilla siis valokuvausta mutta ennenkaikkea opin tuntemaan ja kuulostelemaan itseä." 

 

"Ihana kurssi sisältöineen ja kommentteineen - Kiitos olemisesta mukana koko kurssin ajan!"

 

"Tiedostan tosi paljon jo asioita, mutta tämä kurssi sai jotain sisälläni liikkeelle, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa vain positiivista." 

 

"Suurkiitos! Olit ihanalla, rauhallisella ja kannustavalla tavalla läsnä kurssilla. Kommenttisi olivat rohkaisevia ja oivaltavia, ja sinua olisi mieluusti kuunnellut ja katsellut ehdottomasti enemmänkin videolta!"

 

"KIITOS, näkyy perehtyminen asiaan."

 

”Ensimmäisen viikon tehtävän aiheuttama reaktio minussa oli aivan uskomaton. Päässäni tapahtunut muutos oli jotain sellaista, mitä en olisi ikinä uskonut tapahtuvaksi valokuvauskurssin avulla! Kurssi oli enemmän kuin hintansa väärti jo ensimmäisen viikon aikana.”

"Suurin ilo oli ehdottomasti jakamisen ilo! Oli ihana nähdä muiden kuvia ja kuulla heidän tarinoitaan. Mielenkiintoista ja antoisaa oli myös saada kommentteja toisilta omiin kuviin ja tarinoihin."

"Kurssisivuston ilme oli mainitsemisen arvoisen selkeä ja informatiivinen. Mahdottomasti kutkuttaa ajatus, että tuolla layoutilla olevan Fotojooga-kirjan saisi joskus hankkia omaksi harjoituskirjakseen. Tämähän on kurssina ajaton ja olisi mahdollista kehittyä kuvaajana ja ihmisenä tulevaisuudessakin tehtäviä uudelleen tehden."

Haluatko mukaan tunnekuvamatkalle?
Jätä yhteystietosi alareunan lomakkeella.
Saat tiedon seuraavasta toteutusajankohdasta ensimmäisten joukossa.

Sneakpeak_042020_Näyttökuva.png

Kurssin vetäjä

 

Tuula Ahde

Olen saanut valokuvaamisesta ja kuvien käsittelystä valtavasti sisältöä, iloa ja ystäviä elämääni. Valokuvaaminen liikuttaa kehoa ja mieltä, herättää luovuuden, hyödyntää herkkyyttä, dokumentoi, opettaa olemaan läsnä tässä hetkessä. 

Kuvilla pystyin ilmaisemaan silloinkin kun tuntui, että ei ollut voimia muodostaa sanoja, saati tolkullisia lauseita. Valokuvaaminen antoi minulle loppuunpalamisesta toipuessa motiivin lähteä ulos ja liikkeelle, nousta sohvalta edes hetkeksi omalle pihalle. Uppouduin kuvaamiseen ja kohteiden näkemisen riemuun. 

Kuvaaminen ei vaadi välttämättä hienoa kalustoa. Huomasin, että kännykälläkin pärjää ja päätin kehittää osaamistani sillä saralla. Jollekin toiselle taas kalusto on olennainen osa ja vie harrastusta eteenpäin haluttuun suuntaan.

 

Olen harrastajakuvaaja, visuaalinen suunnittelija, MAT. Visuaalisen ilmaisun opintojen lisäksi olen opiskellut valokuvaamista, kännykkäkuvaamista sekä kuvien jälkikäsittelyä lukuisilla kursseilla. Työurani olen tehnyt pääosin visuaalisen suunnittelun, markkinoinnin ja verkko-oppimisen suunnittelun ja aineistotuntannon parissa. Harrastuksiini ja mielenkiinnon kohteisiini on kuulunut aina myös ihmisluonnon tutkiminen ja aiheen jatkuva opiskelu. Olen mm. Erityisherkän elämää -verkkosivuston perustaja ja -verkkokurssien toinen vetäjä. Olen introvertti INFJ erittäin vahvalla T:llä, HSP, joka pitää ihmisistä, enkä halua laittaa ihmisiä tai asioita laatikoihin, vaan valjastaa persoonallisuuden ja piilevätkin lahjat vahvuudeksi.

Valokuvaan lähinnä luontoa ja makrokuvia, harrastus on minulle samalla läsnäoloharjoitusta. Olen kiinnostunut kehittymään mm. katukuvauksessa ja totuttelen käsittelemään ikääntymisen ja loppuunpalamisen tuomia tunteita omakuvissa. Etsin ja näen omissa sekä muiden kuvissa pinnan alla olevia tarinoita ja tunteita; kuvitan lukemiani tekstejä, laulujen sanoja sekä tekstitän ottamiani kuvia. Ilmaisulliset asiat kiinnostavat minua enemmän kuin tekniikka. Kuvani ovat hyvin usein tummia ja mystisiä, mutta luonteeltani olen positiivinen ja valoisa. Ystäviltäni olen juuri saanut ehdotukset uusiksi titteleiksi - näitä yritän opetella käyttämään: Mystical Pilgrim ja Lyrical Photographer. 

https://www.instagram.com/tuulahde/

https://www.instagram.com/fotojooga/

http://kamera-lehti.fi/makrokuvia-mordorista/

HUOM! Pieni präntti:
Verkkokurssi ei sisällä henkilökohtaista valmennusta tai ohjausta, mutta olen facebook-ryhmässä seuraamassa keskustelua ja kommentoimassa. Palaan tarvittaessa paljon keskustelua herättäneisiin aiheisiin.
Kurssi ei sovellu akuuttiin tunne-elämän kriisin käsittelyyn, eikä vetäjällä ole valmiuksia terapeuttiseen ohjaukseen.
Saat yhteyden sivun alareunan lomakkeella tai sähköpostitse fotojooga(at)gmail.com.
Kurssi voidaan toteuttaa myös suljettuna ryhmänä esimerkiksi harrastusseuralle, yhdistykselle, työyhteisölle tms. Ota yhteyttä fotojooga(at)gmail.com 
Tunteet.jpg
IMG_8413_1080.jpg

Ennakkoilmoittaudu mukaan tunnekuvamatkalle!
Et sitoudu mihinkään, mutta saat tiedon seuraavasta toteutusajankohdasta heti kun se varmistuu.

Fotojooga on myös
Facebookissa: Fotojoogaa mielelle

Pinterestissä: @fotojoogaa 

Instagramissa: @fotojooga #fotojoogaamielelle#fotojooga#vaikuttavakuva

WP_20190705_18_08_01_Pro__highres_täysko

Jokainen ottamani kuva on omakuva. Silloinkin kun en itse ole kuvassa.
- Nuno Roque