top of page

FOTOJOOGAA

MIELELLE

Omasta kuvasta

Minun on teini-iästä lähtien ollut vaikeaa katsoa itseäni valokuvista ja välttelen siksi kameraa. Äidin perintönä ilmeeni jähmettyy aina kameran edessä, ja mielestäni epäonnistun aina kuvissa. En osaa ottaa kameran edessä "peili-ilmettäni", eli sitä ilmettä, jolla peilin eteen mennessäni automaattisesti nostan valahtaneita kulmiani. En tunnista tai hyväksy itseäni kuvissa, aivan kuten en tunnista omaa nimeänikään - näkymätön lapsi, jota ei kutsuttu etunimellä.

Olen pitkään haaveillut omakuvasta, jossa tulisi esiin jotain piilossa pidettyä mystisyyttä ja leikkiä, joiden tunnen edelleen kuplivan sisälläni. Olisin kameran edessä huolellisesti toteutetussa rooliasussa, -meikissä ja

-ympäristössä, ammattikuvaajan näkemänä. Tuntuu, että siten itseä olisi helpompi katsoa. Ehkä se kuitenkin olisi pakoa todellisuudesta? Toisaalta se voisi olla lempeä askel kohti myötätuntoista itsen kohtaamista, lopettaa touhuamisella ja itseironialla kuorrutettu pysähtymisen ja kohtaamisen väistely.

Kipuilen parhaillaan elämäni ensimmäisen ikäkriisin kanssa ja näen vanhuuden kuvissani. Viimeaikoina olen kuitenkin kiinnostunut kuvaamaan myös omakuvia, käsittelemään niiden kautta erilaisia tunnetiloja, sisäisiä ristiriitatilanteita, tätä vanhenemista ja uutta elämäntilannetta.

Itsensä tuntevana ja hyväksyvänä on helpompi tunnistaa myös kuvauskohteesta se olennainen, usein piilotettu, ja tallentaa se omalla persoonallisella tyylillä.

Fotojoogaa varten tarvitsimme Annen kanssa kasvokuvat, ja keksin ehdottaa, että ollaanpa puoliksi

puun takana. Onneksi Anne suostui.

Fotojoogaa mielelle -verkkokurssilla yhdistämme valokuvaamiseen tunteita ja tekniikkaa

Valokuvaaminen on minulle mielen joogaa. Vaikuttava kuva -kurssi on opettanut minulle paljon itseni hyväksymistä ja auttanut myös löytämään ominta tapaani harrastaa valokuvausta. Jokainen kurssitoteutus on omanlaisensa, osallistujiensa näköinen ja tuntuinen. Jokainen kurssi myös opettaa meille vetäjille jotain uutta. Valokuvausta voi käyttää itsetuntemuksen lisäämisen sekä tunnetyöskentelyn apuvälineenä. Kurssilla pyrimme tunnistamaan omia tunnetiloja itse otetun valokuvan kautta. Valokuva voi toimia myös näkökulmien ja uskomusten avaajana silloin, kun kuvaan on tallentunut jotain yllättävää.

Tavoitteena on, että uskallat välittää oman näkemyksesi ja tunnetilasi. Pääset lähemmäs omaa tunnistettavaa tyyliäsi, riippumatta vallitsevista suuntauksista tai säännöistä. Kuvistasi tulee vaikuttavampia, ja kuvaajana tunnet itsesi paremmin.

Kurssi kehittää herkkyyttäsi kiinnittää huomiota ilmaisullisiin asioihin, jotka kuvaan tallennettuna välittävät tunteen sekä herättävät henkiin tarinan.

Tarkastelemme myös yhdessä, kuinka tekninen toteutus (kuvakulma, sommittelu, valo, kameran asetukset jne.) tukee ilmaisua tai voisi mahdollisesti tukea sitä vielä paremmin.

Kuvistasi tulee merkityksellisempiä niin itsellesi kuvaajana kuin katsojallekin. Vaikuttavia kuvia.

Lue lisää täältä, kurssi alkaa 10.8.2018 ja kestää 5 viikkoa. Tervetuloa tunnekuvamatkalle, jolle lähdemme nyt jo kuudennen kerran!

Viimeisimmät
Etsi aiheittain
Seuraa meitä
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page