top of page

FOTOJOOGAA

MIELELLE

Valokuvaaminen vaikuttaa ja dokumentoi

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kehotti ihmisiä kirjoittamaan kokemuksistaan ja tuntemuksistaan korona-kevään aikana. Samalla tavalla on tärkeää kirjata ja dokumentoida tilanteita, tapahtumia ja tuntemuksia ottamalla valokuvia. Esimerkiksi päiväkirjanomaisesti tallentaa tuntemuksia, tilanteita ja tapahtumia kotona tai ulkona niiltä osin kuin ulkoilu on mahdollista ja turvallista.

Suurimmalla osalla meistä normaali jokapäiväisyys on yllättäen muuttunut. Puhutaan elämän hidastumisesta ja hiljenemisestä; osalle tilanne on tuonut lisää aikaa, monelle päinvastoin. Jonkinlainen pysähtyminen tai havahtuminen on kuitenkin tapahtunut nyt, kun pikkuhiljaa sopeudumme uuteen normaaliin, jonka kestoa ja vaikutusta emme vielä tiedä. Moni meistä on herännyt kuin suorittamisen unesta. On tullut tehtyä vuosikaudet asioita samalla tavalla, kuuntelematta itseään, kyseenalaistamatta.

Mikä tahansa luova tekeminen auttaa antamaan kontrollin tunnetta tässä tilanteessa. Jotain mitä sinä teet, miten teet, miten ilmaiset itseäsi. Luova tekeminen auttaa prosessoimaan tapahtumia ja tuntemuksia, järjestämään ajatuksia. Voit auttaa itseäsi ottamalla hetken aikaa itsellesi, irrottautumalla huoliajatusten pyörittämisestä. Valokuvaamalla voit laajentaa perspektiiviä tai rajata huomion äärimmäisen pieneen yksityiskohtaan. Kuvalla voit ilmaista vaikka yksinäisyyttä, lohdun tarvetta, ilon pilkahdusta tai autuasta rauhaa. Kuva voi näyttää sinulle jotain, joka on ollut piilossa mielesi sopukoissa.

Oletko kiinnostunut löytämään valokuvaamisen avulla uusia voimavaroja sekä syvempää ymmärrystä itsestäsi, etsitkö uskallusta tuoda esiin luovuuttasi, välinettä ilmaisulle?

Fotojoogaa mielelle -verkkokurssi

auttaa jäsentämään tuntemuksia ja omia tarpeitasi juuri nyt. Onko aito minä jotain mikä on tullut näkyville nyt vai onko se peittymässä nyt? Mikä on pieni asia, joka saa minut tuntemaan vapautta nyt, kun sitä on yllättäen rajoitettu? Miten minä voin ja miten voisin voida paremmin? Miten asioita voi käsitellä ja jäsentää valokuvaamisen, valokuvien avulla? Millainen on vaikuttava kuva.

Fotoojoogaa mielelle -verkkokurssi tarjoaa yhteisen tunnekuvamatkan - jokainen tekee matkaa itsekseen ja itselleen, mutta samalla yhdessä ryhmän kanssa ja ryhmän kannustamana.

Sain jokin aika sitten spontaanin, ihanan palautteen Marjaliisalta, joka osallistui kurssille viime vuonna:

"Lämmin suositus tälle Fotojogaa mielelle -verkkokurssille!

Osallistuin siihen viime vuonna ja antoisa kurssi ylitti odotukseni. Inspiroivat ja herättävät valokuvaustehtävät avasivat ihan uusia ulottuvuuksia itsetuntemukseen ja vahvistivat mm. hyväksyntää ja myötätuntoa itseä kohtaan.🍀

Tuula, 🥰oli ihana kurssi ja hämmästytti, miten monitasoinen; omat valokuvat tosiaan alkoivat puhutella ja näyttää pintaa syvempiä asioita itselle. Suljetussa ryhmässä niitä tuntui hyvältä jakaa kurssilaisten kesken. Viikkotehtävien kuvaaminen oli sekä jännää että rentouttavaa touhua ulkona ja luonnossa. 🍀 Iso etu itselleni oli se, ettei tarvinnut mitään erityistä valmistautumista ja välineitä inspiraation hetken tullen, vain minä ja kännykkäkamerani.😊☀️"

- Marjaliisa, Avartamo

Löydät seuraavan aloitusajankohdan ja voit tutustua tarkemmin kurssin sisältöön ja palautteeseen täällä. Lämpimästi tervetuloa! Tuula

Viimeisimmät
Etsi aiheittain
Seuraa meitä
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page